Telèfon: 936661869. Carrer Constitució, 3 08980 Sant Feliu de Llobregat.      
 
 
 
Inici arrow L'escola arrow Centenari arrow Centenari: 1913 - 2013
Centenari Imprimir a/e


 Àlbums de fotos del Dia del Pare Carles en el marc de la celebració del Centenari


Dibuix seleccionat en el concurs dels alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària. El trobareu a la portada del díptic i als cartells que hi ha a l'escola. L'autora és Paula Ortiz Olmedo de 4t de Primària del grup A
 


Àlbum de fotos del Sopar Solidari en el marc de la celebració del Centenari


Qui vulgui participar caldrà que formi un equip de futbol, bàsquet, voleibol o tennis de taula i
inscriure’s a secretaria fins el dia 15 d’octubre. Els alumnes s’inscriuran a la classe d’educació física
 
 
 

Centenari 1913-2013

La Congregació “Sant Pere Ad Vincula”, coneguda per tots nosaltres  per ésser la Titular del col·legi Verge de la Salut, “els Padres” de Sant Feliu de Llobregat, enguany celebra el centenari de la seva presència en aquesta ciutat.

La Congregació es va crear l’any 1839, a Marsella, sota el guiatge del Pare Carles Fissiaux, amb la voluntat d’acollir els joves marginats d’aquella ciutat francesa. Des de Marsella, el seu servei als joves es va anar estenent a altres països i l’any 1889 va crear l’asil Duran a Barcelona a l’actual barri de Gràcia amb l’objectiu de procurar la reinserció dels nois amb vivències conflictives i sempre amb el  rerefons dels valors cristians.

Va ser a l’any 1913 que cercant un lloc a les rodalies de Barcelona per oferir als joves un espai més obert, va arribar a Sant Feliu. El Centre, junt als nois asilats, va oferir també l’ensenyament primari als nens les famílies dels quals ho demanaven. Cap a l’any 60, els canvis socials i les seves necessitats van suggerir als Superiors de la Congregació transformar el Centre en un Col·legi d’ensenyament Primari i Secundari. La Ciutat va agrair aquest oferiment.

El Col·legi continuà creixent i canviant al ritme de la població santfeliuenca: Actualment, l’Escola està oberta als nous reptes, tant tecnològics com pedagògics i sempre il·luminats per l’Evangeli. Prop de mil alumnes, de 3 a 18 anys, omplen les aules destinades a Infantil, Primària, ESO i Batxillerat i tots els nivells estan concertats amb el Departament d’Educació.