Telèfon: 936661869. Carrer Constitució, 3 08980 Sant Feliu de Llobregat.      
 
 
 
Inici arrow Secretaria arrow Prova de sirenes per risc químic
Prova de sirenes per risc químic Novembre 2018 Imprimir a/e

 8 de novembre de 2018: segona prova de sirenes risc químic            

La Direcció General de Protecció Civil realitza cada any dues proves de sirenes d’avís a la població per risc químic. Aquestes sirenes estan instal·lades als municipis on, en cas que es produís un accident químic en un establiment industrial, la població podria ser afectada.


Risc químic (enllaç al web del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya)


  • El proper 8 de novembre al matí tindrà lloc la segona prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2018. Durant la prova sonaran 86 sirenes instal·lades a 38 municipis de Catalunya; Sant Feliu de Llobregat és un d'aquests. La prova es realitza per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.


Us recordem també que es tracta d’un simulacre, no d’una situació real;
per això cal tenir en compte el següent:

 

En funció de l’àrea on es trobi el centre, podria ser que no sentíssiu les sirenes
  • En una situació d’emergència real: en cas d’un perill que us pugui afectar, seríeu avisats pels responsables de protecció civil del vostre municipi o per qualsevol altra autoritat que participi en l’emergència.

 

Les sirenes estan fetes per ser sentides des de l’exterior, ja que és la gent que es troba a l’exterior la que està en perill. Com que es tracta d’un simulacre només sonaran una vegada a cada municipi (d’inici i de final d’alerta).

  • En una situació d’emergència real: en funció de la durada de l’emergència, les sirenes es farien sonar varies vegades per a alertar a aquelles persones que no les haguessin sentit i avisar-los per tal que es confinin.

 

Igualment, durant el simulacre, podeu fer el seguiment de cada activació de les sirenes a través del twitter de la Direcció General de Protecció Civil: @emergenciescat

En situació d’emergència és molt important poder actuar amb rapidesa, especialment en els centres educatius, per això participarem activament realitzant un simulacre de confinament durant la prova de sirenes.

Sector Químic del Llobregat - Barcelonès

12:00h Activació en alerta de la sirena del Sector Químic Llobregat - Barcelonès des de CECAT Barcelona. Són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons.

dibuix_sirena_inici.png

 

12:10h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona. Un senyal continu de 30 segons de durada.


dibuix_sirena_final.png

 

Us deixem un vídeo que explica els consells d’autoprotecció en cas de risc químic. El trobareu conjuntament amb el material informatiu específic per als centres educatius a la pàgina de consells: http://interior.gencat.cat/riscquimic.

infografia_2a_prova_sirenes_2018.png_1159711839.png

sirena_inicial.png
So sirena inici d'alerta


sirena_final.png
So sirena fi d'alerta
 
   


 

Material per als centres educatius pdf icon

Flyer prova de sirenes pdf icon


 
 

Escola Concertada

logo_modul_web_ec.png
 WEB Escola Concertada