Telèfon: 936661869. Carrer Constitució, 3 08980 Sant Feliu de Llobregat.      
 
 
 
Inici arrow Esdeveniments arrow Mans Unides arrow Mans Unides 2019-2020
Campanya Mans Unides 2020 ESO i Batxillerat Imprimir a/e
Mans Unides fa 61 anys. Des de 1959 hem estat treballant per a acabar amb la fam en el món. Fidel a aquesta missió, Mans Unides vol contribuir, en el trienni 2019-2021, a la realització dels Drets Humans, especialment entre les persones més pobres i vulnerables del planeta.

"Qui més pateix el maltractament al Planeta no ets tu"

campanya_mans_unides_2020.jpg

Entre els objectius educatius del nostre centre s’inclou el fet de desvetllar entre els alumnes l’interès per conèixer i valorar les situacions d’injustícia i desigualtat que sovint trobem, tant en el nostre entorn proper com a nivell internacional. Volem així que desenvolupin una actitud crítica envers aquests problemes i un sentiment de solidaritat amb aquells que els pateixen.

En aquest sentit, els vostres fills i filles reben aquests dies informació sobre la campanya que l’O.N.G Mans Unides realitza en favor dels més necessitats des de fa 61 anys.

El 30 de gener començaren les activitats de llançament de la campanya anual de Mans Unides, que es desenvoluparà sota el lema "Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu". Els actes culminaran el diumenge 9 de febrer, amb la Jornada Nacional de l'ONG de l'Església catòlica (el segon diumenge de febrer de cada any, la col·lecta que es realitza a totes les parròquies del nostre país està destinada a la tasca de Mans Unides).

Durant els dotze mesos que duri la Campanya, Mans Unides se centrarà a denunciar les conseqüències que el deteriorament mediambiental té sobre milions de persones, perquè la crisi climàtica té, sobretot, un rostre humà: el de 821 milions de persones castigades per la fam; el dels més de 1.000 milions de pobres; el dels que han d'emigrar a la recerca d'un suport que la terra els nega o dels que emmalalteixen a causa de la contaminació de les aigües i dels sòls.


La fam i la pobresa són dues realitats molt relacionades amb els danys mediambientals, les petjades més greus són la contaminació, el canvi climàtic, l'esgotament dels recursos, la destrucció d'hàbitats i ecosistemes, les inundacions i les sequeres extremes, la desertització i la desforestació.

 

En aquest sentit, a més de les tasques de denúncia i sensibilització que porta a terme en el marc del seu treball d'educació per al desenvolupament, Mans Unides dóna suport a projectes que ajuden les comunitats a adaptar-se als canvis mediambientals i climàtics i promou iniciatives destinades a ajudar a les cada vegada més nombroses persones que es veuen obligades a migrar, deixant enrere tota la seva vida, a conseqüència de la crisi climàtica.

 

Amb aquesta campanya, segona del pla de treball triennal que està duent a terme amb el lema "Promovent els drets amb fets", l'ONG continuarà treballant, com fa seixanta-un anys, en la defensa dels drets humans com a garants de la dignitat de les persones i requisit indispensable en la lluita contra la fam, la pobresa i la desigualtat.