Telèfon: 936661869. Carrer Constitució, 3 08980 Sant Feliu de Llobregat.      
 
 
 
Vista Mensual
Vista Mensual
Vista Plana
Vista Plana
Vista Setmanal
Vista Setmanal
Vista Diaria
Vista Diaria
Categories
Categories
Cercar
Cercar

Esdeveniment: 'Taller d'escriptura jeroglífica per a 1r d'ESO'

ESO
Activitat d'ESO
Data: Thursday, December 14, 2017 At 08:00
Duració: 5 Hores

El seminari de socials ha programat la visita d’un especialista en Història que realitzarà un Taller d’escriptura cuneïforme – DIJOUS 30 DE NOVEMBRE i un Taller d’escriptura jeroglífica – DIJOUS 14 DE DESEMBRE.

 

Fa més de cinc mil anys, a l’antiga Mesopotàmia va néixer l’invent més gran de tots els temps: l’escriptura. Amb una senzilla pastilla de fang i una canya afilada van fer els primers signes a partir dels quals s’evolucionaria cap a l’escriptura cuneïforme. En aquest taller explicarem els passos que van conduir cap a l’aparició de l’escriptura, des de les fitxes de comptabilitat fins als signes cuneïformes i el primer alfabet del món.

L’escriptura jeroglífica és el més conegut sistema d’escriure la llengua egípcia. Amb el descobriment de la Pedra de Rosetta i gràcies a l’habilitat de Champollion, els jeroglífics van poder ser traduïts. En aquest taller els alumnes coneixeran la història del seu desxiframent, aprendran les nocions elementals del seu funcionament i llegiran, traduiran i escriuran utilitzant un papir autèntic, tal i com ho feien els escribes egipcis.

 

Els tallers es componen de tres parts:

 

  • En primer lloc els alumnes rebran una xerrada sobre el tema tractat, amb el recolzament d’una projecció en PowerPoint, on s’anima els alumnes a participar.
  • Seguidament es realitza la part pràctica del taller.
  • I per últim, per tal de reforçar els coneixements apresos, tot el grup realitza de forma conjunta un quadern o fitxa d’exercicis. Cada participant del taller es queda una còpia del quadern/fitxa.

 

 

GRUP

Dijous 30 de novembre

Dijous 14 de desembre

1r ESO A 

 11.30 a 13.00

 11.30 a 13.00 

1r ESO B

 8.00 a 9.30

 8.00 a 9.30 

1r ESO C

 9.30 a 11.00

 9.30 a 11.00 


Resta del dia horari lectiu habitual. L’import dels dos tallers es facturarà en el rebut del proper mes.Cerca al Calendari